Etiketter

fredag 7 februari 2020

Veckobrev v.6

Hej allesammans. Arbetet i klassrummet flyter på mycket bra. Eleverna är vetgiriga och kämpar på bra med arbetet. Förra veckan hade vi t.ex. religionsprov och resultatet var MYCKET bra; alla i klassen hade minst godkänt. Provet bestod av två delar: del 1 var 40 flervalsfrågor online som visar om man har grundläggande faktakunskaper om religionerna Kristendom och Islam. Den andra delen bestod av en lite mer krävande skriftlig del där man på olika sätt skulle jämföra religionerna med varandra och visa lite djupare kunskaper. Man kunde ha 10p per del. Väldig många hade 8-10rätt på faktadelen, och den andra delen hade de flesta 4-5p (några få i klassen klarade 7-9p).

Vi påbörjar allt skolarbete, även det som kallas "läxor", i skolan. Läxuppdraget består av att vid bestämd tidpunkt KUNNA visa sina kunskaper/ vara klar med givna uppgifter etc. Arbetar man effektivt på lektionerna så blir hemarbetet lättare, och majoriteten i klassen har i stort sett alla rätt 80-100% på läxförhören!
Från och med nu kommer eleverna ha en vecko-matematikläxa till varje torsdag (då Lill har ma-lektionen). Läxan påbörjas på lektionstid och ska göras klart hemma ELLER på läxhjälpen må+on. Läxan ska lämnas till Lill senast onsdag em, så hon hinner titta igenom dem och skapa sig en uppfattning innan det är klassgenomgång med förklaringar på torsdagslektionen.

På rasterna funkar det oftast bra. Några i klassen har däremot svårt att ta/ följa tydliga men vänliga tillsägelser från vuxna/ rastvakter; det kan handla om att sluta skojbråka, kasta snö, småsparka på andra, fälla onödiga kommentarer, springa inne i korridorerna på rasten etc. De flesta elever LYSSNAR efter tillsägelse och slutar, men några få fortsätter ändå/ tjafsar emot/ bryr sig inte/ gör om samma saker gång på gång.... Jag har mailat till dem som är mest berörda, och idag har det varit väldigt lugnt och skönt på rasterna.. Tack för att ni stöttar, det hjälper!

Nästa fredag 14/2 är jag ledig, men det har ingen större betydelse för klassen har NO med Lill på morgonen, och ska efter det SIMMA på idrotten och sedan slutar eleverna lite tidigare denna dag, omkring klockan 13.

Vecka 8 är det sedan SPORTLOV. Jag önskar alla ett trevligt sådant, och trevlig helg! Ni HAR fantastiska barn; så positiva, trevliga, roliga att undervisa och vara med på dagarna! Hälsning Petra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar