Etiketter

söndag 15 mars 2020

Info. om Corona-viruset

Information till vårdnadshavare gällande coronaviruset

Motala kommun följer utvecklingen av coronaviruset. Vi har beslutat att följa ansvariga myndigheters allmänna rekommendationer. 
Här hittar du mer information: 
www.motala.se/corona
www.folkhalsomyndigheten.se
www.1177.se
Du kan också ringa 113 13, som är det nationella informationsnumret.
När ska barn stanna hemma från skola och förskola?
I Sverige har vi skolplikt och huvudregeln är att friska elever ska gå i skolan. Barn utan symtomkan delta i förskolans och skolans verksamhet som vanligt.
När man har symtom, även milda, så ska man begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra vilket innebär att inte gå till förskola/skola. Symtomen på covid-19 är hosta, snuva, nästäppa, halsont, andningsbesvär eller feber
Sjukanmäl ditt barn enligt gällande rutiner. Om barn och elever kommer till förskola eller skola med symtom så kommer vi att kontakta vårdnadshavare för hämtning. De elever som normalt går hem själva kommer att skickas hem efter att vårdnadshavare har kontaktats.
Kontakta Vårdguiden på telefonnummer 1177 om ditt barn är mycket sjuktFölj de rekommendationer hälso- och sjukvården ger. 

Barn och elev med kronisk sjukdom 
Har du ett barn som har en underliggande kronisk sjukdom som gör det extra känsligt vid infektion och du känner oro för smitta? Kontakta barnets behandlande läkare för råd.

Prao / APL / Studiebesök
Inom kommunens verksamhet har kommunen bestämt att inte ta emot prao / APL och studiebesök. Har ni barn som ska på prao eller APL inom kommunal verksamhet så ska de istället infinna sig på skolan. Privata arbetsgivare kan vara annorlunda och där får ni besked från respektive skola hur dessa ställer sig till att ta emot våra elever som är symptomfria. 

Per-Arne Sterner
bildningschef, Motala kommun
Postadress
Besöksadress
Telefon vxl
Webbplats
e-postadress
591 86 Motala
Drottninggatan 2
0141-22 50 00
motala.se/kommun
bildningsnamnden@motala.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar