Etiketter

onsdag 13 maj 2020

Provresultat och lite annat...

Hej.Denna vecka är jag tillbaka efter förkylningen; känns skönt. Det verkar eleverna också tycka. De flesta i klassen hade skött sig bra förra veckan, (men några hade svårt att får något gjort på lektionerna samt pratade bort en del tid... ) Denna vecka försöker vi komma ifatt/ göra klart det som behövs (ma-läxan tills imorgon torsdag blev för mastig för en del så de kommer få jobba med matte på torsdagslektionen med Lill istället..)

Igår fick eleverna tillbaka engelskprov vilket gick superbra för de flesta; halva klassen hade alla eller nästan alla rätt av 30 poäng, och medel i klassen låg på 25/30!

Matematikprovet gick däremot inte lika bra; flera hade inte övat tillräckligt men får en ny chans nästa tisdag. Man kunde ha max 28p (varav 9p var C-A nivå, så "godkänt/E/D-poäng var max 19p kan man säga). För att visa godkända kunskaper krävdes minst 11 poäng och väldigt många hade omkring det. Hade man under behöver man göra om. Medel i klassen var 14,2p.

De i klassen som "lyckas" bäst på proven är oftast de som faktiskt ÖVAR MEST. För att nå de högsta betygen krävs både hårt arbete + att man har lite "lätt" för just det ämnet, men att nå godkänt har de flesta kapacitet och möjlighet att klara, och ju närmare år 6 vi kommer desto mer ARBETSINSATS / eget ansvar krävs. Flera elever visar goda exempel på det, men några i klassen "glömmer/ tar inte hem/ slarvar" etc..)

Tack alla ni föräldrar som går in på bloggen och kollar vad som gäller för veckan, som förhör och stöttar och uppmuntar med läxor och inför prov, som intresserar sig för ert barns skolarbete osv; ni är många och ert engagemang har STOR betydelse för era barns skolgång, resultat och framtid. Hälsningar petra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar