Etiketter

måndag 30 november 2020

Mycket prov nu...

 Som ni säkert har noterat så är det ganska många prov nu i slutet av terminen. Det blir ofta så när betygen närmar sig. Jag vill bara förtydliga att vi övar/ arbetar alltid med stoffet som kommer på proven, varje lektion i skolan innan. De som utnyttjat tiden väl klarar oftast proven bra. Vill man nå högre än ett E behöver man dock vanligtvis öva lite mer hemma. 

Likaså läsläxorna är mycket viktiga; många övar väldigt bra på dem men några slarvar. Fråga gärna ert barn  hur det gick idag på Buddhism-förhöret (flera hade under 5-6/10 vilket var godkäntgräns...). Idag gick vi igenom precis hur svenskprovet kommer vara upplagt imorgon + hur man kan öva. Förhör gärna ert barn på repetitionsuppgifterna vi lagt ut. 

30-60minuter effektiv läxtid/dag är en rimlig ansträngning och bra förberedelse för att klara studierna framöver. Eftersom alla läxor är förberedda/påbörjade i skolan bör barnet klara att öva själv, men som förälder kan man pusha/påminna/uppmuntra/stötta och förhöra att kunskaperna sitter. Många barn idag sitter flera timmar framför datorn/mobilen; att byta en del av den tiden mot skolarbete är verkligen att investera i framtiden!  Lycka till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar