Etiketter

måndag 17 januari 2022

Rapport från första veckan. Simning 19/1

Första veckan gick snabbt förbi. Betydligt fler elever har varit närvarande; 25/27 har vi varit i flera dagar men idag var några fler sjuka. Eleverna verkade glada att ses igen och många gav uttryck för att de saknat skolan, lärarna och kompisarna. Jag känner detsamma; skönt med lov men skönt att köra igång igen!

Lektionerna har överlag gått bra och vi har pratat en hel del om HUR man kan lyckas med sin utbildning; komma i tid och vara förberedd,  lyssna aktivt, fokusera på arbetet, arbeta effektivt/ undvika sånt som stör, inte ge upp/ kämpa (=ha GRIT) etc. Majoriteten försöker verkligen följa detta nu och det är STOR skillnad från höstterminens början...

Dock är det några som ej följer detta på musik, slöjd, no/ma-lektionerna utan ofta kommer försent, babblar/ stör och arbetar inte med det de ska. Fr.o.m nästa vecka kommer de som ev. kommer sent, stör / ej lyssnar på tillsägelser få gå ifrån musiklektionen och istället sitta hos mig/ Nibbe och riskerar då att ej få godkänt i musik. De som VILL lära sig måste få lugn och ro. Berörda elevers vårdnadshavare är informerade. Men jag hoppas alla tar chansen och visar sina bästa sidor; på allas lektioner!

På onsdag 19/1 ska de elever som EJ VISAT Kim att de KAN SIMMA åka till simhallen och få göra det. De kommer åka buss dit kl. 10.55 och är tillbaka strax före 13. De som har godkänt i simning är kvar på skolan.

Ha en trevlig helg! Hälsningar Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar