Etiketter

fredag 16 oktober 2020

Sista veckan innan höstlovet + betygsinformation

Hej alla föräldrar och elever i 6A.
Nu har vi gått halva höstterminen i 6:an och vi har en vecka kvar innan höst lovet v.44. Läget i klassen är oftast bra; de flesta lektioner är det arbetsro och flit, många elever vill verkligen göra sitt bästa och känner "allvaret" nu när det snart blir betyg för första gången. Vissa lektioner, särskilt på slutet av dagen,  är det dock några elever som emellanåt har svårt att fokusera och istället pratar, söker kontakt med andra/ stör/  inte får mycket arbete gjort etc....

Idag har eleverna fått fylla i en utvärdering/ bedömningslapp hur de upplever sitt eget arbete och ansvarstagande och den kommer vi lärare sedan fylla i. Där framgår om eleven är på väg mot godkända betyg, eller om den riskerar F/ ej godkänt i något ämne; en slags betygsvarning. Ni får hem lappen inom 1-2 veckor, troligtvis på posten, och där kan ni läsa hur just Ert barn ligger till just nu i alla skolämnen.

Betygen, i alla ämnen eleven fått undervisning i, sätts sedan i december och betygskalan ser ut så här:

A

”Mycket Väl Godkänt”

Visar mycket goda kunskaper, många olika fakta, välutvecklade resonemang” (löser sammansatta problem på flera nivåer, ser helheter, kan jämföra och dra övergripande slutsatser)

B

”VG+”

C

”Väl Godkänt”

Visar goda kunskaper / många fakta, utvecklade resonemang…”

D

”G+”

E

”Godkänt”

Visar godtagbara grundläggande kunskaper/ fakta, enkla resonemang…

F

 IG

Eleven når ännu inte/ visar ännu inte grundläggande baskunskaper/ färdigheter.


De flesta i klassen är på god väg att nå minst godkända betyg, men några behöver "skärpa till sig" med att plugga+arbeta effektivt på lektionerna om de ska nå minst E i alla ämnen, vilket är vårt mål och önskan att alla ska klara. Här på bloggen kan ni varje vecka se vad som gäller och en hel del kan man plugga online, MEN man behöver också hänga med på lektionerna, öva mycket i skolan och läsa på i böckerna dessutom. 

Ha en trevlig helg! Hälsningar Petra, Meta och Lill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar