Etiketter

fredag 20 augusti 2021

Rapport från första skolveckan....

 ...har varit BRA överlag. Vi har pratat mycket om hur man behöver vara/ bete sig för att lyckas så bra som möjligt i skolan och i livet; både kunskapsmässigt och socialt med kompisar. Eleverna har fått stå lugnt och tyst i korridoren innan de går in. Ett par "omstarter" har krävts då flera inte "kom i håg" att vara tyst/ inte putta på kompis etc, men sen har det gått bra! ARBETSRO är grundläggande för all inlärning och några i klassen har tidigare hamnat i en vana att "prata rakt ut"/ kommentera vad kompisar gör osv, men de ha verkligen försökt att bryta den vanan ( även om det behövs en och annan påminnelse.... )

Jag kommer fortsätta lägga mycket energi på att skapa arbetsro, arbetsdisciplin och koncentration tillsammans med eleverna så att det ALLTID är lugn och ro på lektionstid; men som sagt första veckan har gått riktigt bra och flera elever har sagt att " det känns mycket lugnare nu".. 

Kunskapsmässigt så ligger många på en bra/ ok nivå men några behöver "ta i mer"/ anstränga sig lite mer för att klara kunskapsmålen. VI kommer repetera en del "baskunskaper" från år 4  de första veckorna då det krävs för att klara år 5-6 kurs + att jag får en bättre koll exakt hur var och en ligger till.

Ha en trevlig helg! Ni har härliga barn; lätta att tycka om! Hälsningar Petra 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar