Etiketter

fredag 1 april 2022

Veckobrev från Petra och Lill

 Veckan har varit bra; bra arbetsro och få/ inga konflikter på rasterna utan lek och kamratlighet! 

Några elever har fått allergi/ pollenbesvär vilket brukar börja så här års. Viktigt att ingen tar på sig massa parfymer, då det kan skapa ytterligare problem. 

Nästa vecka får ni hem en BEDÖMNING/ utvärderings-lapp med Ert barns självbedömning av sina insatser i skolan samt lärarnas bedömning av skolresultaten så här i halvtid på terminen.  LÄS lappen gemensamt både vuxna och barn och diskutera innehållet. Kommentera/ skriv vad ni "kommit fram till" och skriv under med era namn på den ENA lappen och skicka tillbaka (den andra lappen kan ni behålla).

Ni får också med en lapp där ni kan önska tid för utvecklingssamtal. Skicka tillbaka lapparna snarast men senast tisdag 19 april, direkt efter påsklovet.

Nästa fredag 8/4 är det traditionella  påsktrampet för första gången på två år. På grund av covid har det varit inställt . Man får klä ut sig i "påskutstyrsel" typ påskkärring, kanin, katt, ägg, etc; använd fantasin! 

Jag, Petra, kommer vara ledig den fredagen, men Nibbe och Lill tar hand om 5A. Trevlig helg och trevligt påsklov vecka 15.           Hälsningar Petra

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Lill: Hej

 Till vecka 14 gäller detta:

 Vi kommer att börja på kapitel 4 i matteboken som handlar om avrundning, överslagsräkning och att kunna räkna med decimaltal i våra fyra olika räknesätt. Parallellt med detta så jobbar vi med problemlösning och diskuterar strategier för detta (tolka innehåll m.m).

Läxa som lämnas in senast onsdag 6/4, Arbetsblad för att träna på att avrunda tal samt överslagsräkning i addition + och subtraktion -.

Fortsatt gäller att den som ej ännu klarat av multiplikationstabell 1-10 behöver fortsätta att träna. Via länken nedan finns flera övningar att göra via datorn.

Lills skolsida: träna och testa multiplikation

Nytt testtillfälle v.16. Klass 5A fredag 22/4.  Denna gång på papper.

 NO: Vi fortsätter med NTA Kemiförsök och kapitel 5 i boken Kemi och miljö.

Måndag 25/4 kommer vi att ha en avslutande diagnos på detta. Eleverna har idag fått ut vad de behöver kunna till dess.

Alla delar har vi ej ännu gått igenom. Via länken nedan hittar du mer information.

 Lills skolsida: Inför NO-prov 5 i klass 5A och 5B måndag 25 april

Teknik: Vi har precis börjat arbeta med Hållbar utveckling.

 Övrigt: Jag saknar påskrivna miniprov i matte och läxförhör i Kemi.

 Trevlig helg   😊 Lill



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar