Etiketter

fredag 22 april 2022

Veckobrev

 Hej. Från och med denna vecka arbetar Nibbe i en liten undervisningsgrupp på Norra som kallas "Trygga boet". Där krävs en behörig lärare, och det är Nibbe, och istället har vi Dennis Björklund som klassassistent i 5A. Det har fungerat bra och Dennis känner klassen då han arbetade en hel del där i år 4. Han upplever att klassen som helhet utvecklats mycket positivt sedan dess; roligt att höra! 

Den här veckan har varit bra i klassrummet. Dock har det varit en del konflikter i vissa grupper i klassen pga händelser på påsklovet; några elever har skrivit elaka/ kränkande saker på sociala medier och den konflikten fortsatte sedan och eskalerade i skolan framför allt på rasterna. Kuratorn är inkopplad och samtal har hållits med inblandade. Majoriteten av dem har förstått och erkänt sin del i det hela. 

Nästa vecka är det hälsovecka på Norra. Vi kommer prata extra om t.ex. hygien och vikten av att duscha efter idrotten; särskilt viktigt nu när eleverna börjar komma in i puberteten.

Alla som har önskat samtalstider har nu fått en tid. På samtalet pratar vi vidare om Ert barns skolprestationer (som ni redan tagit del av på "bedömning/ utvärderings-blanketten" ni fick hem).

På måndag är det NO-prov. Eleverna har fått veta i god tid vad de ska kunna + övat på lektionerna. På   Lills skolsida: Inför NO-prov 5 i klass 5A och 5B måndag 25 april  finns mer information.

Ha en trevlig helg! Hälsning Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar