Etiketter

söndag 26 februari 2023

Välkomna tillbaka efter sportlovet!

Hej elever och föräldrar i 6A. Hoppas att alla haft en skönt och avkopplande sportlov.  Nu har vi cirka sex veckors skolarbete framför oss innan det blir påsklov v.15. Under dessa veckor kommer vi ha nationella prov i svenska v.11 tisdag 14/3 + torsdag 16/3, samt engelska v.13 tisdag 28/3 och torsdag 30/3 (matematik är v.17). Då får man inte ledigt utan behöver vara på plats, för proven genomförs endast dessa dagar (samtidigt i hela Sverige). 

Vi kommer göra allt för att förbereda oss så väl som möjligt och bl.a. öva på liknande uppgifter/ gamla provuppgifter. Det är inte bara de nationella proven som styr betygen, "allt hänger inte på dem" utan mycket annat vi gör vägs också in, men de är en viktig del och brukar visa rätt tydligt hur eleven ligger till kunskapsmässigt i förhållande till de nationella målen i ämnena.

Tills måndag 27/2 ska man ha läst klart boken Alex Dogboy samt svarat på alla frågor (detta har varit en viktig del i träningen inför läsdelen på nationella provet i svenska). Kom ihåg att ta med boken samt dina anteckningar till skolan!

Välkomna tillbaka! Hälsningar Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar