Etiketter

fredag 28 oktober 2022

Lov nästa vecka 44. Lovaktiviteter

 Nu är den längsta sammanhållna skolperioden under läsåret avklarad och nästa vecka 44 är det LOV. Måndag-onsdag finns möjlighet till lovskola för de elever som behöver öva lite extra/ varit borta/ missat undervisning etc. Berörda elever och föräldrar är kontaktade. 

På IST kan ni från och med idag logga in och se hur ert barn ligger till i de olika skolämnena JUST NU när drygt halva terminen har gått; rött= eleven har ej visat godkända kunskaper/ risk för F, grönt = har visat godkända kunskaper, mörkgrön= har visat mer än godkända kunskaper. Efter lovet får ni hem en utvärdering som eleverna själva gjort och där jag "som vanligt" har kommenterat/ skrivit hur det gått i ämnena på tester/ prov.

Efter lovet fortsätter vi med Vasatiden och Stormaktstiden i SO/historia. I engelska ska vi läsa om Elvis Presley. I svenska är det mycket fokus på läsning av skönlitteratur; LÄSNING är MYCKET viktigt för att klara alla skolämnen. Att ha "läslust" innan man läser är överreklamerat; man behöver bara göra det; läslusten uppstår oftast efter ett tag. Det funkar som all annan träning; få det gjort bara, för man mår bra av det/ skolresultaten blir bättre! 

I MA/NO/Tk med Lill blir det PROCENT, decimalform och BRÅK i matematik samt teknik.

Jag önskar alla ett skönt och välbehövligt lov! Vi ses igen måndag 7 november. 

Hälsningar Petra

Här är aktiviteter under höstlovet:





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar