Etiketter

fredag 14 oktober 2022

Veckobrev fredag 14/10

 Hej. Den här veckan har vi haft så kallade DLS-prov i svenska. Diagnos Läsning Skrivning är det en förkortning av. Dessa prov brukar alltid genomföras under oktober månad i årskurs 6 och testar elevernas förmåga att läsa och förstå texter, kunna läsa/avkoda tillräckligt snabbt, stava, ordkunskap mm. Detta kan eleverna INTE öva på innan utan visar väldigt tydligt elevens förmåga just nu. 

Nästa vecka har vi geografiprov del 1 som handlar om "Jordytan förändras". Veckan efter är det del 2 om "Europa". Jag delar upp det så det inte blir för mycket på en gång. Kommande veckor är det en del tester/ prov och det beror på att vi har mitt-terminsavstämmning nu och behöver ha koll på varje elevs kunskapsutveckling. För de elever som varit med på lektionsundervisningen och varit aktiva/ jobbat på bra, så är det inte så jobbigt då de flesta prov bara "testar" det vi redan gjort tidigare. Men har man varit borta/ ej jobbat så effektivt så behöver man "jobba på" rejält för att kunna visa godkända kunskaper.

Tack för att ni stöttar era barn med "plugg"/ läxläsning! Det är oerhört betydelsefullt. Att vuxna bryr sig/ intresserar sig/ förhör betyder väldigt mycket, även om eleverna ska "klara" läxläsning på egen hand. I stort sett Allt ni behöver, finns på bloggen.

Ha en trevlig helg! Hälsningar Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar