Etiketter

fredag 7 oktober 2022

Veckobrev + länk med SO-instuderingsfrågor

 Hej. Denna vecka har det varit betydligt lugnare och bättre arbetsro på alla lektioner. Rektor/specialpedagog Henrik har varit med på vissa av dem. I mina ämnen har vi bl.a. arbetat med skrivning av egna berättelser i svenskan, instuderingsfrågor i geografi och haft engelskprov. 

Eleverna fick i onsdags hem sitt Samhällskunskapsprov, där det tydligt framgår vilka kunskaper eleven har visat. Då SH-kursen nu är avslutad för denna termin och vi går vidare med ämnena historia och geografi, så framgår det vilken betygsnivå provet låg på. Majoriteten i klassen nådde betygen E (godkänt)och D (godkänt+), några nådde C (väl godkänt) och ytterligare några visade extra djupa ämneskunskaper och nådde betygen B och A (mycket väl godkänt). Ett par elever behöver öva lite till för att kunna visa tillräckliga kunskaper och får ny chans på måndag.

I svenska och engelska framgår det bara om man når godkänt eller mer än godkänt på prov/läxor då de kurserna fortsätter hela terminen och allt man gjort "läggs samman" innan betygssättningen. På måndag får eleverna tillbaka sitt engelskprov. ALLA i klassen klarade minst godkänt!

Nästa fredag 14/10 kl. 13.30 får några en ny chans att visa godkända kunskaper i NO. I so + no behöver man PLUGGA betydligt mer än i många andra ämnen. Viktigt att klara ALLA läxförhör vecka för vecka, annars blir det för mycket att plugga in sedan... 

I SO arbetar vi med instuderingsfrågor. LÄNK till frågorna finns här OM någon tappat bort pappret.... 

Instuderingsfrågor Jordytan förändras

Instuderingsfrågor Europa

Ha en trevlig helg! Hälsningar Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar