Etiketter

fredag 10 mars 2023

Veckobrev

 Denna vecka har vi prioriterat svenskämnet och gjort flera "gamla" nationella prov i svenska. Vi har rättat dem gemensamt och eleverna har fått se exakt hur Skolverket bedömer svaren/ vilka poäng olika svar ger och hur viktigt det är att svara TYDIGT/ UTFÖRLIGT. Klassen upplevde det som mycket lärorikt. Vi har också tränat på att skriva olika slags texter i olika genrer. 

På tisdag och torsdag förmiddag nästa vecka 11 äger N.P. rum . Första passet är läsning och andra passet skrivning, båda dagarna. Mellan passen har eleverna rejäl rast och kommer få smörgås/frukt av skolan för att ha bra energi. Se till att ditt barn ätit en bra frukost på morgonen.  Jag brukar vara på Li.u/ lärarutbildningen på torsdagar men kommer försöka vara på plats på Norra under proven så att eleverna känner sig "trygga" då det är jag som ansvarar för deras svenskundervisning.

Det har varit bra arbetsro under veckan och "kränkande kommentarer" om kropp/ utseende har också minimerats. I något fall har jag kontaktat vårdnadshavare då det som sagt är nolltolerans. Ett annat litet "problem" är att flera i klassen trots upprepade tillsägelser från personal, uppehåller sig i korridorer/ utrymmen där de inte ska vara under raster och ibland även efter skoltid. OM t.ex. brandlarm går har vi ju ingen aning om att elever vistas/"gömmer sig" inne i skolan. Om något blir stulet"/ försvinner från korridorer är det lätt hänt att elever som vistats där blir beskyllda.. Rektor har pratat med klassen om att man ska VARA UTE på raster och GÅ HEM direkt efter skolan, men ni får gärna lyfta det hemma. 

Ha en trevlig helg! Hälsningar Petra  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar