Etiketter

fredag 24 september 2021

Veckan som gick ...

 Hej alla föräldrar i 5A!

Igår blev friidrottsdagen inställd p.g.a. regn. Idag sprang eleverna skoljoggen nere på Mossenplanen. Det fungerade jättebra; alla skötte sig bra både dit och tillbaka och sprang många varv.

I klassrummet har det fungerat bra; majoriteten går numera in i tid, tyst och lugnt efter rast och väntar tills läraren startar lektionen och sätter sedan igång med sitt arbete. Studieron har blivit otroligt mycket bättre i klassrummet . På slöjd/ musik-lektionerna är det några FÅ som fortfarande stör; går runt och pratar, petar på andra, håller på "med annat" som inte hör till lektionen.   Några få elever har också flera SENA ankomster, vilket stör undervisningen. Vi kontaktar hemmen för dem det gäller så vi gemensamt hittar en lösning. Alla har rätt till studiero. 

När det gäller "Uppdrag/läxor" (som ni alltid hittar på bloggen)  så påbörjas de alltid i skolan; målet är att eleverna ska utveckla sin arbetsdisciplin och använda lektionstiden effektivt (vilket inte fungerat så bra tidigare i denna klass; flera elever har bara "suttit" av tiden/babblat/ hållit på med annat ...) Ju bättre man arbetar på lektionerna desto "lättare" läxa, och många hinner ALLT på lektionstiden. 

Att öva på/ plugga/ repetera lite extra hemma på t.ex. glosor och inför prov kan man behöva göra ändå, och det gör många och majoriteten i klassen klarar 80-100% rätt på läxförhören; toppenbra!  Jag förväntar mig inte att ni föräldrar behöver hjälpa era barn att göra läxan, det ska de klara själva  men  att Ni påminner, intresserar er för ert barns skolarbete, förhör/ kontrollerar läxan. Det har jättestor betydelse för era barns kunskapsutveckling.

 I matematik har Lill infört individuella "beting"= vissa uppgifter måste vara klara under veckan för att man ska klara 5ans kurs/ ha möjlighet till godkänt betyg. OM man arbetar bra på lektionerna så bör man hinna på den tiden, men är man sjuk/ borta/ pratar bort tid så kan man behöva jobba ifatt på egen tid (eller stanna efter skolan om man behöver stöttning..)

Den här veckan får ni ingen utvärdering. Det mesta har gått BRA, ni har mysiga och härliga barn, och skulle det vara något speciellt så kontaktar vi er. Detsamma gäller om Ni upplever/ undrar något; kontakta oss! Runt höstlovet kommer vi starta utvecklingssamtalen. 

Ha en trevlig helg! Hälsningar Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar