Etiketter

fredag 10 september 2021

Veckan som varit och kommande vecka

 Hej! Denna vecka har över lag fungerat bra/ det går framåt: På mina lektioner är det oftast arbetsro och bra fokus på skolarbetet. På vissa andra lektioner som no, slöjd, idrott, musik är det dock flera i klassen som behöver byta fokus och börja koncentrera sig på skolarbetet istället för "annat"... Vi har pratat mycket om att man kanske inte "gillar" alla skolämnen och alla lärare på samma sätt, MEN att man ändå behöver kunna bete sig trevligt och respektfullt så att de som VILL lära sig/ är intresserade får arbetsro. 

På måndag får ni hem den andra utvärderingen och av den kan man "räkna ut" vad "annat" (som vissa elever har för sig) betyder. Jag har försökt att kartlägga "problemområdena" i denna klassens beteende som helhet, och som skapat oro och konflikter tidigare, och låter varje elev utvärdera sig själv/ sin egen insats/ sitt eget beteende, som oftast stämmer bra med min uppfattning. Detta har gett effekt då många verkligen anstränger sig/ vill förbättra sig. Att "se sig själv" lite utifrån och se sina egna både positiva och negativa sidor och  beteenden kallas metakognition, och jag tycker att flera i klassen har visat att de har den förmågan, 

                         "Det man inte ser/ erkänner kan man heller inte förändra..."

Bland annat det här har eleverna fått utvärdera/ satt ett kryss där de anser att de oftast befinner sig:


Nästa vecka börjar skolfotograferingen torsdag-måndag. Klass 5A kommer fotas måndag 20:e, men Nif, fotas på fredagen. I övrigt en "vanlig skolvecka".

Ha en trevlig helg! Hälsningar Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar