Etiketter

fredag 4 mars 2022

Veckobrev samt NO/MA- information från Lill..

Denna vecka har varit bra överlag. Sjukfrånvaron har minskat rejält vilket är skönt; att delta i undervisningen i skolan är en stor framgångsfaktor för att klara godkända betyg och man missar mycket undervisning när man är borta..

Överlag är det bra arbetsro (med några små undantag som meddelats berörda)  och god kamratskap i skolan MEN vi har behövt lyfta hur man skojar och hur man INTE skojar med varandra: Några elever kallar varandra mycket otrevliga ord "på skoj", men sedan blir det plötsligt allvar och flera kände sig sårade, med rätta! Vi har pratat allvar om det och berörda har lovat att sluta säga/ skriva otrevliga ord...

Nästa vecka är det STUDIEDAG= ledigt på tisdag! Ha en trevlig helg! Hälsningar Petra                             -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

NO:     Lills skolsida: Kemi-läxa till torsdag v.10

De kommer också få en liten läxa att göra hemma = leta vilka olika faro-symboler man kan hitta hemma/och var man hittade den ex. tvättmedel/badrum under nästa vecka. Delas ut måndag 7/3. Lämnas in fredag 11/3.

 Bra även att ta upp att vi nu kommer att jobba med NTA ("NO-experiment") i klassrummet i par/tregrupp och att eleverna då måste kunna vara ”lugna” och lyssna noga på instruktioner som ges.

 MA : Extra matteläxa till måndag 7/3: för de som ej hunnit klart i skolan, rätta och göra klart i MA-boken fram tom kap. 3:2 Stolp- och Stapeldiagram.

Fortsätta att träna multiplikationstabellerna 1-10, de som ännu inte klarar dem. (vi förhör dem idag fredag och nästa test blir igen onsdag 30/3).

😊 Hälsningar Lill


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar