Etiketter

fredag 18 mars 2022

Veckobrev, information från Lill, engelskprov tillbaka

Hej! Förra veckan var det lite "dyster information" gällande ordning och uppförande i klassen. Denna vecka är det BETYDLIGT ROLIGARE att kunna meddela att det varit mycket bättre denna vecka 11! Majoriteten har verkligen "skärpt till sig" och kommit i tid, jobbat bra, inte stört kamraterna, hållit inne med onödiga kommentarer etc: HÄRLIGT! Det sparar enormt mycket tid och kraft för både elever och oss pedagoger. Tid som vi kan lägga på bra och lärande undervisning.

Idag får eleverna hem sitt engelskprov för underskrift. Majoriteten klarade provet galant och hade mellan 25-30 /30 poäng. Godkänt var 18p. Alla som klarat ALLA läxor kap 9-12  klarade också provet= det brukar korrelera... . Så här såg klassens resultat ut:

Nästa vecka har vi SO-prov på Judendom, Kristendom, Islam, Demokrati/ diktatur: Tryck på SO-ikonen ovanför så får ni fram alla läxor och länkar vi haft; kan man dem så klarar man provet! 

Senast fredag nästa vecka skriver alla pedagoger en "halvterminsbedömning" i alla skolämnen. Ni kommer framöver få information om hur Ert barn ligger till just nu; visar eleven tillräckliga/ godkända kunskaper eller behöver man "jobba på lite mer" i något ämne för att kunna nå godkänt i år 5...

Generellt har majoriteten i klassen gjort stora framsteg i år 5 och många visar verkligen att de VILL lyckas och gör sitt bästa; toppen!  Ni har väldigt trevliga, mysiga och fina barn! 

Ha en trevlig helg. Hälsningar Petra

...................................................................................................................................................................

Lills lektioner vecka 12 :

Vi kommer att genomföra årets Kängurutest (världsomfattande MA-tävling som ej går att träna till)

MA: Vi har ett "miniprov" på det vi jobbat med under läsåret, kapitel 1-3 fram till och med cirkel-och linjediagram i matematikboken. Du kan repetera i boken  samt grunderna här Matematikboken Beta | Liber     (I går torsdag stannade jag/ Lill kvar i klassrummet mellan kl. 15:00 – 16:00 för att erbjuda de elever som hade mycket kvar att rätta/  ville ha en extra genomgång/träning av vissa delar. Ingen dök upp, så jag antar att alla kände sig helt säkra och klarar sig på egen hand.....? .

 NO: Vi fortsätter att jobba med NTA-kemiförsök där vi undersöker fem okända ämnen (pulver). När alla olika experiment är klara kan eleverna utifrån påståenden ta reda på vilka de är.

Till torsdag 24/3 har bägge klasserna en repetitionsläxa i NO (delas ut på måndag). De ska repetera de kemibegrepp vi gått igenom tidigare, kunna redogöra för vattnets kretslopp med hjälp av en bild och vattnets olika faser (något de jobbat med under tidigare år).

Trevlig helg önskar Lill


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar