Etiketter

fredag 11 mars 2022

Veckobrev

Hej. Tyvärr har läget i klassen inte varit lika bra i slutet på förra veckan och början på denna vecka. Flera i klassen, omkring 5-6 personer, har delvis ”återgått” till gammalt beteende. Detta påverkar hela gruppen negativt och det dåliga beteende ”smittar” lätt och sprider sig. För att genast stoppa detta i sin linda så har eleverna har fått utvärdera SIG själva/ SITT eget beteende, och vi har MAILAT/ varit i kontakt med berörda vårdnadshavare. 

De som VILL lära sig och få en bra utbildning har rätt till det och har rätt till arbetsro. Har ni ej fått mail så har ert barn "skött sig bra" och INTE hållit på med något av följande beteenden i någon högre grad...:

1. Stör andra på lektioner (sitter och ritar eller gör annat/  söker kontakt med andra/  småpratar /  behöver upprepade tillsägelser/ vet inte vad man ska göra då man inte lyssnat på lärarens förklaring etc).             

2. Arbetar EJ eller väldigt ineffektivt (t.ex. gör endast två enkla matematikuppgifter på 30 minuter/ sitter och ”halvsover” pga trötthet…)

3. Klarar ej läxförhör/ har ej läst på tillräckligt (trots att läxförhören är på mycket enkel nivå och man har kunnat öva på både frågor och svar innan).            

4. Kommer försent till lektioner (2-10 min).     

5. Retar, petar, knuffar på andra/ fäller onödiga, retsamma och kränkande kommentarer.                     

6. Lyssnar ej direkt vid tillsägelse: ”försvarar” sitt beteende och säger ”det var inte bara jag/ den gjorde si och så därför gjorde jag…/ varför säger du bara till mig/ skyller ifrån sig.      

Igår torsdag och idag fredag har läget varit MYCKET BÄTTRE! TACK alla elever som vill förbättra sitt beteende och TACK alla föräldrar som stöttar oss; det är jätteviktigt och värdefullt!  Det ÄR viktigt att ha nolltolerans mot ALLA former av  "kränkande beteenden"; det kan eskalera och sluta med betydligt allvarligare saker... Vi pratade mycket i klassen om våldspyramiden, och att man ska hålla sig ifrån allt sådant beteende. Nu ser vi fram emot "trevligare/ lugnare/ vänligare" veckor! Ha en trevlig helg!

 


   

 

       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar